Klimaatcampagne 10:10

Afgelopen zondagavond zond de VARA de grote 10:10 klimaattest uit, waarin Prem weer zijn uiterste best deed om het laatste woord te hebben – ‘deze vragen zijn gemanipuleerd!’ en Arthur Japin de klimaatguru onder de BN’ers bleek. En waarbij een hele rits facts en figures langskwam, verpakt in quizvragen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik van al die informatie alleen heb onthouden dat het beter voor het milieu is als ik af en toe onder de douche plas. Scheelt weer qua doorspoelen natuurlijk.

De tv-uitzending was een initiatief vanuit klimaatcampagne 10:10, die begin april kwam overwaaien uit Engeland.  Onder het mom van ‘als die politici niks doen, moeten we het zelf doen’ proberen de klimaatoptimisten van 10:10 hele volksstammen te overtuigen dat het heel eenvoudig is om met simpele veranderingen in levensstijl tien procent minder energie te verbruiken. En collectief zorgen we dan voor een lagere CO2-uitstoot op aarde.

Het idee klinkt simpel genoeg, maar begin deze week vroeg ik mij op de website van Vrij Nederland al af: Is een dergelijk bottom-up initiatief inderdaad effectiever dan postbus 51 campagnespotjes en afspraken gemaakt door politici in Kopenhagen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s