Web Top Drie: Homevideo performances

Op internet zijn allerlei vermakelijke amateurfilmpjes te vinden, maar het is vaak als zoeken naar een speld in een hooiberg. Of eigenlijk; zoeken naar de écht leuke filmpjes tussen een berg humorloze persiflages, vals zingende meisjes voor hun webcams en videodagboeken van mensen die eigenlijk niks te melden hebben. Vandaag wil ik er graag een drietal homevideo’s uitlichten die naar mijn mening wél  een aantal minuten van je tijd waard zijn. En om hier geen willekeurig samenraapsel van filmpjes te presenteren, heb ik gekozen voor een thematische top drie. Hieronder daarom de top drie van muzikale homevideo’s waar ik blij van word en waarbij ik denk: ‘dat zou ik nou ook wel willen kunnen’.

Nummer 3: Lulu and the Lampshades met plastic bekers

Dit filmpje kwam ik al een hele tijd geleden tegen op internet: twee Engelse vrouwen die ogenschijnlijk net hun bed zijn uitgestapt – of een pyjamazondag houden – zingen staand voor de keukentafel een liedje.  Hoewel ik van het nummer an sich waarschijnlijk een ochtendhumeur ook wel zou kwijtraken, is het met name de percussie die het optreden leuk maakt. Met twee bekers en een ingenieuze klap-en-draai-de-beker-routine wordt het nummer ritmisch ondersteund. Op het podium schijnt de band (die eigenlijk uit vier personen bestaat) overigens nog meer aparte voorwerpen voor de dag te halen voor de percussie, zoals soepkommen en typmachines. Afgelopen november deden ze dat nog op London Calling in Paradiso.

Nummer 2: Kent Jenkins en zijn instrument van PVC buizen

Oké, dit voldoet niet helemaal aan de voorwaarde van ‘homevideo’, aangezien het een show met daadwerkelijk live publiek is, maar het optreden vindt wel plaats in een huiskamersetting. En daarnaast is het gewoon erg vet om te zien. Waar ik bij de lulu and the Lampshades nog verwacht dat ik dat met een beetje geduld ook wel kan leren, durf ik dat bij deze video absoluut niet te zeggen. Alleen al het maken van het instrument lijkt me a hell of a job: het percussie instrument van Kent Jenkins bestaat namelijk volledig uit PVC buizen die hij samen met zijn vader  zelf in elkaar geknutseld heeft. En om te zeggen dat hij een aardig deuntje uit die buizen weet te krijgen, zou een understatement zijn: met een stel spatels – of iets wat daar op lijkt – raast hij enthousiast over het instrument en speelt nummers van de themesongs van Mario Bross en James Bond tot Lady Gaga en Madonna.  Met een extra verrassing rond minuut vijf.

Nummer 1: Theresa Andersson multitaskend

Deze video kan ik blijven kijken.  Niet alleen heeft deze Amerikaanse een geweldige stem en zingt ze een goed nummer, ze kan ook nog eens alles tegelijk. En dat gewoon in de keuken naast de koelkast. Omringd door haar instrumenten gaat ze met samples en loops soepeltjes door het nummer ‘Birds Fly Away’ heen.  En natuurlijk zijn er meer artiesten die dit doen, live op het podium zelfs, maar Theresa Andersson weet met handen en voeten en een hele reeks instrumenten wel erg efficiënt te multitasken. Daarnaast is het enthousiasme waarmee ze vanuit haar keuken optreedt erg verfrissend. Na het zien van dit filmpje ben ik maar eens wat meer van Theresa Andersson gaan luisteren en vond ik ook deze video die op eenzelfde manier is opgenomen. En hoewel haar nummers prima klinken, heeft niks meer zo’n diepe indruk gemaakt als de homevideo waarin ze ‘Birds Fly Away’ speelt naast haar koelkast.

Advertenties

2 thoughts on “Web Top Drie: Homevideo performances

  1. Pingback: Web Top Drie: Kattenfilmpjes « About Anouk

  2. Pingback: Web Top Drie: Kattenfilmpjes | Anouk Broersma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s