Web Top Drie: Kattenfilmpjes

In navolging van een eerdere Web Top Drie  vandaag weer een aantal internetfilmpjes rondom een thema. Oké, ik geef toe: het onderwerp ‘kattenfilmpjes’ is an sich niet heel origineel. Op dumpert.nl dumpen mensen massaal filmpjes van de fratsen van hun troeteldier, waarover andere mensen weer massaal hun mening ventileren. En dan heb ik het nog niet eens over YouTube. Of de speciale kattenfilmpjes-facebookpagina. En toch kon ik het laten. Katten zijn nou eenmaal geweldige, cameragenieke dieren. Daarom wil ik jullie onderstaande filmpjes over katten (en een enkele katachtige) niet onthouden.

Mocht iemand het niet eens zijn met mijn selectie en nóg briljantere kattenfilmpjes kennen, dan hoor ik dat graag in de reacties.

Nummer 3: Reünie met Christian the Lion

Ooit kreeg ik zelf de kans om het welpje dat bovenaan mijn weblog prijkt te aaien. Ik zou hem met alle liefde mee naar huis hebben genomen, ware het niet dat ik toch een béétje geïntimideerd was. Zeker toen de mededeling kwam dat hun tandjes al scherp genoeg waren om je vingers een stukje korter te maken.
De twee Australische vrienden John en Ace werden echter absoluut niet belemmerd door dit soort terughoudendheid toen zij in 1969 besloten een leeuwenwelpje te kopen. Een transactie die destijds niet gebeurde via louche dierensmokkelaars, maar simpelweg op de huisdierenafdeling van Harrods.
Leeuwtje Christian groeide op tussen mensen, maar werd uiteindelijk in Kenya weer in het wild gebracht. Een jaar later zochten John en Ace hun oogappeltje op, tegen alle waarschuwingen in dat het te gevaarlijk was omdat Christian hen niet meer zou herkennen. Hoe Christian reageerde toen hij weer oog in oog stond met zijn mensenvrienden is te zien in onderstaand beroemd geworden fragment uit de documentaire ‘Christian the Lion’.

Nummer 2: Lunchen met Simon’s Cat

De wereld van Simon’s Cat bestaat slechts uit witte vlakken en zwarte lijnen, maar dat maakt het er niet minder realistisch op. De engelse animator Simon Tofield geeft hier en daar een absurde draai aan zijn filmpjes, maar toch is het ondeugende en eigenwijze gedrag van de kat voor veel katteneigenaren herkenbaar. Op YouTube circuleren al verschillende filmpjes waarin mensen laten zien waarom hun kat ‘the real Simon’s cat’ is. Zoals deze, waarin de manier waarop de kat vanaf minuut 0.30 zijn slapende baasje probeert wakker te maken verdacht veel lijkt op de strategie van Simon’s cat in ‘Cat Man Do’. Voor deze Web Top Drie heb ik gekozen voor een filmpje waarin Simon’s cat de lunch op geheel eigen wijze verstoort. Gewoon omdat het kan.

Nummer 1: De dozen-fetisj van Maru

Ik weet uit ervaring: katten houden van dozen. En als ze de keuze krijgen tussen twee exemplaren, zullen ze bijna altijd de kleinste kiezen. De Japanse kat Maru gaat hierin echter wel heel ver. In onderstaand filmpje wordt hij als een magneet aangetrokken tot alle dozen in zijn zichtsveld, hoe klein, plat of smal ze ook zijn. Maru heeft echter niet alleen een obsessie met dozen: het internet staat vol met filmpjes waarin hij like crazy door het huis gaat en alles wat hij tegenkomt bombardeert tot speelgoed. De wereld om hem heen is één groot avontuur voor Maru en zijn baasje is every step of the way erbij met zijn videocamera. Gelukkig, want Maru is briljant.

Meer Maru zien? Dit compilatie-filmpje is een perfecte manier om uitgebreid kennis te maken met de maffe Scottish Fold.

Tot slot een eervolle vermelding voor het meest doelloze en irritante kattenfilmpje:
Nyan Cat

Waar ik verder geen woorden aan vuil maak. Watch and judge. 

Advertenties

One thought on “Web Top Drie: Kattenfilmpjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s