“Why should I?”: wetenschappelijke publicatie

Dat het publiceren van wetenschappelijke artikelen veel tijd en geduld vereist, hoorde ik al tijdens mijn studie. Inmiddels heb ik het aan den lijve kunnen ondervinden. Maar ruim twee jaar na mijn afstuderen kan ik dan toch vol trots melden: het artikel op basis van mijn scriptie-onderzoek is gepubliceerd. In juli verscheen in het Zuid-Afrikaanse wetenschappelijk tijdschrift Communicare het artikel van Broersma & Jansen, getiteld  ‘“Why should I?” On selecting the content of persuasive HCT messages for students at a previously disadvantaged university in South Africa.

Kortgezegd gaat het over de houding, gevoelens en angsten van studenten tegenover het testen op HIV. En welke ‘beliefs’ en ‘attitudes’ dus belangrijk zijn om te belichten in voorlichtingsmateriaal. Het is belangrijk om hier inzicht in te hebben, omdat HIV/AIDS een groot probleem vormt in Zuid-Afrika. En omdat voorlichtingscampagnes nog weleens de plank misslaan. In 2009 verbleef ik een half jaar op de universiteit van Limpopo, in het noorden van Zuid-afrika, om het onderzoek op te zetten en data te verzamelen onder Zuid-Afrikaanse studenten. Met in 2010 een mooie scriptie als resultaat, en nu dus een wetenschappelijk artikel.

Het artikel vind je hier.

Mijn hele scriptie is te lezen op de website van HACALARA, het project waarbinnen ik mijn onderzoek deed.

Advertenties

2 thoughts on ““Why should I?”: wetenschappelijke publicatie

 1. Ha hier die andere Anouk Broersma .
  De 23 jaar oudere welteverstaan dat misschien wel een ver familielid is, en dat wel een deuntje heeft gezongen met Manuela kemp.
  Wat lief dat je die mensen doorstuurt naar mijn website.
  En sorry dat ik nooit heb gereageerd op jouw brief die ik naar mijn weten ook nooit heb ontvangen.
  Hoop niet dat je daardoor een trauma hebt opgelopen.
  Maar ja aan de andere kant wel weer een mooi verhaal voor het programma het mooiste meisje uit de klas.
  Want als ik jouw foto zo zie zou ik niet verbaasd zijn als er over 20 jaar een aflevering komt over Anouk Broersma freelance tekstschrijver.

  • Ik had al een berichtje gestuurd, maar toch ook even via deze weg: bedankt voor deze leuke reactie! En nee hoor, zeker geen trauma opgelopen, het is nu gewoon een grappige jeugdherinnering 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s