Goede voornemens

Eigenlijk vind ik goede voornemens maar onzin. Tenminste, als die alleen maar gemaakt worden omdat er een nieuw viercijferig nummertje achter de datum komt te staan. Of als het gaat om overmoedige, loze uitroepen met een glas champagne in de hand. Als je echt voornemens hebt om iets te veranderen, kun je daar ook prima in juli mee starten. Om maar een willekeurige maand te noemen. Daar zou geen jaarwisseling voor nodig moeten zijn.

Dat mijn goede voornemen samenvalt met de eerste maand van het jaar, is daarom ook puur toeval. Het heeft des te meer te maken met de nieuwe uitdaging die ik per 1 januari 2013 ben aangegaan: sinds die datum ben ik officieel zzp’er. Schrijvend zzp’er, uiteraard. En dat leek mij een perfect moment om mijn blog nieuw leven in te blazen. Want ik zal de eerste zijn om toe te geven dat één blogbericht per kwartaal nogal karig is. Terwijl ik begin dit jaar in 2,5 maand tijd relatief fanatiek blogde over mijn reis naar Australië, werd deze website enigszins verwaarloosd. Daar wil ik dus verandering in gaan brengen. Zoals met alle goede voornemens bied ik geen garanties, maar het begin is gemaakt: onlangs heb ik eindelijk een pagina over mijzelf toegevoegd.

Verder wil ik komende tijd weer met enige regelmaat gaan schrijven over nieuwsberichten die mij opvallen, onderwerpen die me interesseren en het werk waar ik als freelancer mee bezig ben. Als ik mijn goede voornemen weet vol te houden, voldoe ik in ieder geval al aan één van de tien geboden voor de succesvolle freelancer. En die andere negen geboden bieden me meer dan genoeg stof om ook gedurende de rest van 2013 goede voornemens te hebben.

Advertenties

One thought on “Goede voornemens

  1. Pingback: Terugblikmomentje | Anouk Broersma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s