Opinieblog: subsidie faciliteert wildgroei aan stages

Stage lopen is allang niet meer voorbehouden aan studenten en carrièreswitchers: steeds meer afgestudeerden zijn liever stagiair dan bankhanger. En geef ze eens ongelijk. Sterker nog, drie jaar geleden deed ik precies hetzelfde om werkervaring op te doen.

Toch is het natuurlijk een vreemde ontwikkeling, al die mensen met een papiertje met mooie titel op zak die voor een fooi tijdelijk werk doen. En alsof er nog niet genoeg wildgroei aan stages is, is er sinds kort ook nog een subsidie voor afgestudeerde werklozen die maximaal zes maanden stage willen lopen. De werkgever betaalt de stagiair 100 euro per maand, de gemeente legt er 400 euro bij. Ik las vol verbazing over deze nieuwe subsidieregeling in de Volkskrant van dinsdag 25 juni en schreef er een opinieblog over voor vrij-zinnig.nl

Benieuwd waarom ik er geen heil in zie? Het blog is hierte lezen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s