Vloeibaar metaal

Over het enige metaal dat vloeibaar is bij kamertemperatuur, wordt al eeuwen gefilosofeerd. De Chinezen meenden dat je er onsterfelijk van werd en Isaac Newton wilde het in goud veranderen. Inmiddels weten we wel beter: kwik is giftig en kan vliegtuigen verwoesten.

Bovenstaande alinea is de inleiding van een zogeheten ‘dossier’ dat ik schreef voor Quest. Een artikel over het fascinerende, maar gevaarlijke goedje kwik.  Wil je het in zijn geheel lezen, dan kan dat nu online. Zowel dit artikel als mijn vorige dossier-artikel over bliksem zijn te vinden op mijn portfolio-pagina.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s