De stilte verbreken

stilteVandaag realiseerde ik me ineens dat hier al bijna twee maanden geen nieuw blog is geplaatst. Oef, dat is best verdacht stil. Maar die online stilte is eigenlijk ook wel een goed teken: het betekent dat ik offline lekker druk bezig ben geweest.

Laat ik de stilte nu toch even verbreken. Gewoon, om een kleine update te geven van mijn offline activiteiten. Zo heb ik in de afgelopen weken verschillende interessante wetenschappers gesproken over hun onderzoek. De uitwerking van die interviews is nu in volle gang. En voor een culturele organisatie in Nijmegen heb ik de websiteteksten onder de loep genomen.

Ook stonden er afgelopen tijd redelijk wat afspraken en uitstapjes in mijn agenda, zoals Bessensap 2014: een jaarlijks evenement met als thema ‘Wetenschap ontmoet pers’. Leuk om eens zoveel vakgenoten bij elkaar te zien en tegelijkertijd nieuwe dingen op te steken bij onderzoekspresentaties. Diezelfde week was er ook een interessante excursie voor wetenschapsjournalisten naar het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. Geen idee of ik in de toekomst een artikel over het onderwerp ga schrijven, maar in ieder geval kijk ik met hernieuwde interesse CSI en Bones.

Tot slot ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan: ik volg op dit moment een vijf weken durende online cursus Doing Journalism with Data‘. Omdat enige basiskennis van datajournalistiek soms best handig kan zijn. Breng ik gelijk een bedrijfsmotto in de praktijk waar ik laatst nog over schreef voor een opdrachtgever: ‘Een leven lang leren’. Prima motto, als je het mij vraagt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s