Zorg in Afrika, kinderliedjes, sekten en communicatie-onderzoek

fruitTerwijl ik deze maand druk bezig ben met van alles en nog wat, verschenen op verschillende plekken de vruchten van eerder werk. Binnenkort mijn portfolio-pagina dus maar eens updaten, maar hieronder alvast een kleine overview.

Allereerst ging ik de uitdaging aan die TPO Magazine en Villamedia hadden bedacht: het NK Kioskverkoop voor journalisten. De acht inzenders die aan de voorwaarden voldeden – waaronder ik dus – zagen hun artikel gepubliceerd in de online kiosken Blendle, Elinea en Myjour. Wat vervolgens de bedoeling is laat zich misschien wel raden: wie zijn eigen artikel het meest verkoopt, wint. Mij aan de overwinning helpen kan nog tot 15 september. Lees daarvoor mijn artikel over wantrouwen in westerse gezondheidszorg in Afrika via Blendle, Elinea of Myjour.

Verder verscheen in KIJK deze maand een artikel van mijn hand over therapeutische sekten. Oftewel;  groepen die niet gebaseerd zijn op een religie, zoals het christendom of het boeddhisme, maar op persoonlijke ontwikkeling, bewustzijnstraining en spiritualiteit.

Voor Quest dook ik in de oorsprong van een aantal bekende kinderliedjes. Zo bleek ‘twee emmertjes water halen’ niet zo onschuldig als het klinkt, lijkt het klapliedje ‘ik stond laatst voor een poppenkraam’ helemaal niet over poppen te gaan en bestaan er verschillende theorieën over wie Berend Botje is.

Tot slot interviewde ik voor het vakblad Communicatie verschillende wetenschappers over hun onderzoek op communicatiegebied, en hun visie op de praktijk. In het september-nummer komen vier van hen aan het woord, in het eerste deel van een tweeluik.

Advertenties

2 thoughts on “Zorg in Afrika, kinderliedjes, sekten en communicatie-onderzoek

  1. Er schijnen zo’n 40 tot 50 inzendingen te zijn geweest, maar blijkbaar voldeden de meesten niet aan de voorwaarden (geen eerder gepubliceerd werk, en geen columns)…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s