Gedragsbeïnvloeding en slaapproblemen

experimentnl2014Bij het decembernummer van Quest krijgen alle abonnees een extra magazine: Experiment NL. Dit jaarlijkse tijdschrift, dat Quest in samenwerking met de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek maakt, staat vol artikelen over Nederlands onderzoek.

Ik schreef twee van deze artikelen: de eerste gaat over (onbewuste) beïnvloeding van ons gedrag, waarvoor ik verschillende psychologen interviewde over hun onderzoek op dat gebied. Voor het tweede artikel bezocht ik het slaaplab van het Nederlands Herseninstituut in Amsterdam, waar Eus van Someren met zijn team stapje voor stapje ontrafelt in welk deel van onze hersenen slapeloosheid te vinden is (want ja, een slaapprobleem is een hersenprobleem, stelt hij, en tot nu toe een nogal onbegrepen probleem).

Voor degenen die Quest niet maandelijks op de mat krijgen, is ExperimentNL hier gratis te downloaden.

Advertenties

One thought on “Gedragsbeïnvloeding en slaapproblemen

  1. Pingback: Terugblikmomentje | Anouk Broersma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s