Over mij

WM_150129_Anouk_06Op de middelbare school gaf een leraar me ooit strafwerk: een opstel over de vraag waarom kauwgom in de klas verboden was. Wat de leraar niet wist, was dat ik continu bezig was met schrijven. Toen ik net kón schrijven, pende ik al verhaaltjes neer over Joep konijn en zijn pratende dierenvriendjes. Tegen de tijd dat ik twaalf was, wilde ik journalist of kinderboekenschrijver worden.
En dus ging ik ook nu ijverig aan de slag, en leverde de volgende les een prachtig verhaal in over een jongen die zo veel kauwgomballen at dat hij een kauwgomballenhoofd kreeg: een rond hoofd dat als een kameleon van kleur mee veranderde met elke kauwgombal die hij in zijn mond stak. Het liep niet goed af met de jongen. Logisch dat sindsdien kauwgom kauwen in de klas verboden was, was mijn conclusie.
Ik heb nooit meer van de leraar gehoord wat hij ervan vond. Misschien heeft hij het niet eens gelezen. Eigenlijk maakte het me ook niets uit: ik had me prima vermaakt tijdens het tikken van mijn strafwerk.

Hoe het verder ging met mijn schrijfambities
Tijdens mijn studie communicatie- en informatiewetenschappen in Nijmegen wilde ik serieuzer met schrijven aan de slag gaan. En aangezien het idee om kinderboekenschrijver te worden allang van de baan was, gooide ik het op de journalistiek. Ik begon bij het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS) en heb daarna lange tijd geschreven voor Universiteitsblad Vox. Daarnaast heb ik o.a. stage gelopen bij de webredactie van Vrij Nederland en als bureauredacteur gewerkt bij Ravestein & Zwart (bureau voor redactionele communicatie). Momenteel houd ik me zowel bezig met tekstschrijven als met journalistiek.

Mijn interesse is breed en mijn nieuwsgierigheid is groot. Ik ben continu op zoek naar nieuwe verhalen, uitdagingen en opdrachtgevers. Meer weten? Bekijk dan mijn portfolio of neem direct contact op.

Wetenschapsjournalistiek
Als journalist ben ik relatief all-round begonnen, maar lag de focus altijd al bij de wereld van studenten en onderzoekers. In het najaar van 2013 specialiseerde ik me in wetenschapsjournalistiek, door het volgen van een intensieve cursus bij  SCW. Sindsdien ben ik continu op zoek naar verhalen uit de academische wereld die ik de moeite waard vind om te vertellen.  Momenteel verdiep ik mij vooral in onderwerpen op het gebied van psycholinguïstiek, communicatie & beinvloeding en psychologie. Maar er is nog zoveel meer te leren en te ontdekken over de wereld om ons heen. En ik ben nog lang niet klaar met ontdekken.

Tekstschrijven en redactie
Een helder en doeltreffend verhaal op papier zetten is vaak een hele uitdaging. Een uitdaging die ik graag van u overneem. In welke mate ik een bijdrage lever, ligt aan uw wensen. Heeft u al een tekst op papier staan waarvan u alleen nog de puntjes op de i wilt zetten? Dan werp ik er graag eens een blik op en geef ik verbetersuggesties. Zit het verhaal dat u wilt vertellen nog voornamelijk in uw hoofd? Dan zet ik dat graag voor u op papier.
Ik werk praktijkgericht, met de theoretische kennis vanuit mijn studie communicatie- en informatiewetenschappen in mijn achterhoofd. Want tekstschrijven is niet slechts een tekst in correct Nederlands neerpennen, tekstschrijven is ook communiceren. Een goede tekst vertelt een goed verhaal.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s